Sajtóközlemény projekt megkezdéséről
Dokumentum letöltése: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03893


A KEMI-KER Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03893- A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” keretében 76,012 millió forint összegű feltételesen visszatérítendő támogatást nyert fejlesztése megvalósítására. A projekt célja a cég Kemiker Kft. dunaújvárosi telephelyének fejlesztése bemutató terem és fedett tároló kialakításával.

A folyamatosan fejlődő és fejlődni kívánó cégünk további növekedéséhez és a megfelelő körülmények, illetve szakmai háttér megteremtése végett döntöttünk a pályázat beadása mellett.

Az állandóan bővülő kínálatunk mellett további bemutató felületekre és térre van szükségünk, hogy ezeket az új és innovatív termékeket a lehető legjobban és szakszerűbben ismertethessük meg a szakma képviselőivel, ill. a magánépíttetőkkel. A termékek kihelyezése mellett rendszeres oktatásokat tartunk, a kivitelező partnereinknek, melyek helyszínéül szolgálhatnak az új bemutatótermeink. Az épület alagsori szintjén fedett raktárak készültek, amit a jelenleg fedetlen térköves udvarunkra épített acél szerkezetű fedett tárolóval egészítettünk ki.

Jelenleg egyre nagyobb problémát okoz az egyre gyarapodó létszámú raktáros kollégáknak az anyagok mozgatása. Szeretnénk, a kézi és emberi erő használatát a lehető legalacsonyabb szintre csökkenteni, melyhez elkerülhetetlenül szükségünk volt anyagmozgató gépek vásárlására. Pályázatunk 1db dízel targonca és 2db elektromos gyalogkíséretű targonca beszerzését tartalmazza.

Vállalatunk a kezdetek óta törekszik a modern technológiák használatára az eladás háttérből való támogatására. Jelenleg a Vectory vállalatirányítási rendszerét használjuk, melyet a jelenlegi magyarországi piacon a legjobbnak gondolunk a hasonló építő-, és építésisegédanyagokat forgalmazó vállalkozások számára. Most is felhőalapon használjuk a rendszert, melyet további felhőalapú webshop modullal egészítettük ki, hogy az ország távolabbi részébe felújítást és építést tervezőket is kiszolgálhassuk. Cégünk foglalkoztatotti létszáma folyamatosan nő. Ebbe a létszámba az irodai és a raktári kollégák száma is bele tartozik az ő munkájuk támogatására, nagy segítség volt a kontrolling és döntéstámogató modul, valamint a munkafolyamat irányítási rendszerben szereplő raktár automatizálási modulok beszerzése. A fenti információs technológia-fejlesztések támogatását 6db asztali számítógép, 2db notebook és 5db Zebra mobil terminál vásárlásával eszközbeszerzésével biztosítottuk. A mobil terminálok használatával a bevételezés és az értékesítés oldalon is jelentős hatékonysági javulást tudtunk elérni.

A fent említett létszámbeli növekedést nem minden esetben tudjuk követni a szervezet irányítási és végrehajtási folyamataival. Ennek a területnek a feltérképezésére, a problémák feltárása végett kerestük meg az Agora Oktatási Intézetet. A további fejlődésünk elengedhetetlen feltétele, hogy a most nehezebben működő, talán nem is ismert hibákat tartalmazó folyamataink új és gördülékeny szervezetirányítás váltsa fel. A fent említett intézettel további Kompetenciafejlesztő oktatást is szeretnénk megvalósítani.

Projekt alapadatai

Operatív program

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program

Pályázati felhívás azonosítója és neve

GINOP-1.2.16-22 - A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása (technikai felhívás)

Projekt azonosítója: GINOP-1.2.16-22-2023-03893

Kedvezményezett neve:KEMI-KER Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Kemiker Kft. dunaújvárosi telephelyének fejlesztése bemutató terem és fedett tároló kialakításával

Megvalósítás helye: 2400 Dunaújváros Verebély utca 1. 772/30

Régió: Közép-Dunántúl

Vármegye: Fejér

Járás: Dunaújvárosi

Település: Dunaújváros

Támogatási kérelem benyújtásának dátuma: 2021.07.12

Támogatás megítélésének dátum: 2021.10.21

Támogatási szerződés hatályba lépése: 2021.10.29

Projekt tervezett kezdése:2021.08.31

Projekt tervezett befejezése: 2023.07.30

Projekt befejezése: 2023.07.31.

Utolsó kifizetés dátuma: 2021.11.03

Megítélt támogatás összege (Ft): 76 012 011

Szerződésben megítélt támogatás összege (Ft): 76 012 011

Projekt összköltsége (Ft): 138 203 656

Támogatási arány (%): 55

Kifizetett előleg összege (Ft): 76 012 011

Uniós társfinanszírozási arány (alaponként) (%): ERFA - 55%

Forrás: ERFA