„Keresd a Zerot, védd a bolygót!” – A Mapei Keraflex Zero termékei

Hazánkban is tapasztalhatjuk, hogy egyre gyakoribbá válnak az olyan szélsőséges időjárási jelenségek, mint a heves esőzések, az aszály vagy a folyamatosan emelkedő átlagos hőmérséklet.

Globálisan a gyorsan változó éghajlat következménye a tengervíz emelkedése, az óceánok elsavasodása és a biológiai sokféleség lecsökkenése.

195 ország és az EU összefogott annak érdekében, hogy ez a folyamat megálljon, és célul tűzte ki, hogy 2050-re elérjük a karbonsemlegességet.

De mit takar pontosan a karbonsemlegesség?

A karbonsemlegesség azt jelenti, hogy egyensúlyba kerül a kibocsátott szén-dioxid, illetve a légkörből kivont és a szénelnyelőkbe tárolt szén-dioxid mennyisége. Szénelnyelőnek nevezünk minden olyan rendszert, amely több szenet nyel el, mint amennyit kibocsát. A fő természetes szénelnyelők közé tartozik a talaj, az erdők és az óceánok.

Rossz hír, hogy 2021-ben a levegőbe kerülő széndioxid mennyisége háromszor több volt, mint amennyit a természetes szénelnyelők be tudtak fogadni. Ha ez így megy tovább, a Földünk állapota tovább romlik. Azért, hogy ezt a folyamatot megállítsuk, mi is lépéseket tettünk:

Idéntől nálunk is elérhetővé válnak azok a ragasztók, amiknek az előállítása és egész életciklusuk ideje alatt keletkezett CO2 teljes mértékben kompenzálásra kerül.

Nulla, azaz Zero az ezeknél a termékeknél keletkezett többlet CO2.

A termékcsaládba tartozó ragasztók: Keraflex Extra S1 Zero, Keraflex Maxi S1 Zero, Keraflex Easy S1 Zero.

Ezeken felül még vízszigetelő anyagok, Ultracare termékek, betonjavítók, fugázó és még jó néhány termék is „zéróvá” vált a közelmúltban.

A Zero termékek életciklusa során mért teljes CO2 mennyiségének kibocsátását erdővédelmi projektekkel ellensúlyozzák.

Zero termékeinkkel nagyban hozzájárulunk bolygónk megóvásához, úgy, hogy mindeközben a Mapei anyagok változatlan minőségét kínáljuk.

Ha Te is olyan az építőanyagot használsz, amin van Zero felirat, tudd, hogy te is tettél egy nagy lépést a Föld megóvásáért!