Festőképzés volt a dunaújvárosi bemutatóteremben

A legutóbb megrendezésre került termékismertetőt, és bemutatót a Kemi-ker Kft három cég közreműködésével szakemberek számára tartotta. Az említett rendezvényen részt vett a Baumit Kft, a Recycolor Kft, és végül de nem utolsósorban a PPG Trilak Kft.

Az Baumit Kft jelen lévő képviselőitől megtudtuk, ők nem dicsőségnek, hanem komoly feladatnak, kihívásnak tekintik, hogy valaki piacvezető egy bizonyos területen. Hivatásuk célja, hogy az emberek egészséges, minél természetesebb lakótérben élhessenek, és ezt minél hatékonyabban, könnyebben érhessék el. Pár évtizeddel ezelőtt nem találkoztunk ilyen sok glettanyaggal mint ma. Ez nem azért lett így alakítva, hogy minél több eladott termék legyen, hanem azért mert a minőségi, tartós munka megköveteli, hogy minden felhasználási területre legyen megfelelő termék.

Nem mindegy, hogy hova milyen anyagot választunk, mert ezek nem univerzálisak, nem alkalmazhatóak  mindenhol, minden körülmény között, és bármilyen felületre. Ilyen termék egyszerűen nincs. Más kell beltérre, kültérre, a falazat különbözősége is más glettelő anyagot igényel. Nem tehetünk gipszes kültérre, de beltérre sem mindenhova. Egy vályog, vart vert falú ház falaira azt kell választanunk, ami együtt él, lélegzik a falazattal. Ez a klima glett, ami egy meszes alapú, por állagú termék, erre simító rétegnek a Klima Finish, vödrös, felhasználásra kész termék. Természetesen lélegző glettre sem festhetünk rá akármivel, ha azt szeretnénk, hogy a falaink élőek maradjanak, akkor vagy mészfestéket, vagy a Klimacolor páraáteresztő festéket kell választanunk!

Tégla vagy egyéb modern építőanyag esetén tökéletes megoldás a nem szellőző glettek használata, amiből szintén széles választékkal találkozhatunk a Baumit Kft termékei között. De itt is figyelnünk kell arra, hogy hova, mit teszünk.

Beltérre, fűtött helyiségekbe gipszes alapanyagú, FinoFill (1-30mm), FinoBello (0-10mm) is jó, , vagy vödrös glettanyag, mint a FinishMax (1-5mm), FinishExpert (0-3mm). Gipszkarton fal. Vagy mennyezet esetén mint hézagológlett a FinishLight használható.

A folyamatos fejlesztő, és kutatómunkának köszönhetően született meg az IonitFino (teljes felületre, és hézagolásra), IonitFinish (vödrös, felhasználásra kész, hézagkitöltő, és simítóglett). Mindkét termékkel elérhető a Q4 minőség. Az Ionit glettanyagokra a legmegfelelőbb az IonitColor beltéri falfesték. Az Ionit termékcsaládnak köszönhetően elérhető, hogy a lakótér páratartalmát, és ION összetételét jó irányba változtassuk meg. Ha házon kívül, vagy fűtetlen, esetleg fűtött, de állandóan magas páratartalmú helyiségben kell glettelnünk, akkor is találunk a fal igényinek megfelelő terméket. GlemaFill(cementbázisú betonjavító habarcs, és vastagglett), erre befejező rétegnek a GlemaBrilliant (cementes, hófehér 0-10mm).

A Baumit Kft vödrös glettjei nagymértékben meggyorsítják, megkönnyítik a kivitelezők munkáját azzal, hogy ezen termékek mindegyike hengerrel, és megfelelő szórópisztollyal is felhordhatóak, ami hatalmas költségmegtakarítást eredményez.

Második bemutatóként a Recycolor Kft vezette a tisztelt jelenlévőket.

Ez a cég 1993 óta van jelen a piacon, és megbízható szervizháttérrel rendelkezve biztosítja, könnyíti meg a szakemberek munkáját, sőt 2000 óta piacvezető a versenytársak között. Nagy előnye a festékszóró gépeknek, hogy kisebb az emberi rizikófaktor, vagy hiba lehetőség, használatukkal állandó, magas minőség érhető el, költséghatékonyak, ezeknek köszönhetően gyorsan megtérülő beruházás. Alkalmazhatjuk ezeket kül-, és beltérben egyaránt, festékek, és szórható glettanyagok esetén is.

A roadshow-t a PPG Trilak Kft zárta, ami azt biztosítja, hogy a látható részek kifogástalan minőségűek, tartósak legyenek, és nem mellékesen megfeleljenek az éppen aktuális divat komoly elvárásaiknak is. Hatalmas, már-már zavarba ejtő az általuk gyártott termékek széles választéka. Nekik is köszönhető ha a falainkon nem alakul ki penész (Héra penészlemosó, ás gátló adalék), vagy, hogy azok olyan szép színekben pompáznak, hogy megirigyli mindenki, aki látja.

Természetesen, minden építőanyagnak, az ő termékeiknek is vannak igényei, amit ha nem biztosítunk, akkor sok kellemetlenségben, bosszúságban lehet részünk. Így ügyelnünk kell a megfelelő előkészületekre, ami a glettelési munkafázis befejezése után az alapozással kezdődik.

A Falfix ezt hivatott szolgálni, amit bel, és kültérben is használhatunk, az előírt módon vízzel higítva (beltérben 1:5, kültérben 1:1, 1:2, max. 1:3), a fal nedvszívó képességéhez igazodva.

Nagy divat az erős, vagy sötét színek , amiket ha évekig szépnek akarunk látni, akkor nem hagyhatjuk ki azt az alapozót, amit a Trilak kifejezetten ezekhez fejlesztett ki. A Héra 3:1 színezhető, tapadásfokozó alapozó, amit ha nem hagyunk ki a festés során, akkor gyönyörű eredményben fogunk részesülni.

A Héra beltéri falfestékek közül kaphatunk előre bekevert, ún. gyári színeket, és három családból is választhatunk.

A Héra Prémium az olyan helyiségbe ajánlott, ahol kicsi a szennyeződés valószínűsége.

A Héra Clean&Style mosható, tisztítható felületet biztosít, így ha koszolódik, azt a festés utáni kb. egy hónak elteltével nedves, puha szivaccsal, vagy ruhával eltávolíthatjuk.

A legújabb fejlesztésű Héra Ceramic a benne lévő nanoméretű kerámia gömböcskéknek köszönhetően , már kb. két héttel a festés után dörzsálló , így akkor sem kell megijednünk, ha komolyabb szennyeződés éri a falainkat.

A Kemi-ker Kft-nek, és a dolgozóinak az a célja, feladata, hogy az általa forgalmazott termékek megfeleljenek a vásárlói igényeknek, és mindegyik meg legyen elégedve, és csak pozitív értékelést mondjon. Ezért szervez rendszeresen szakembereknek, és alkalmazottainak is rendszeres továbbképzéseket, bemutatókat. Akik ezeken ott tudnak lenni, azok mindig azt mondták, hogy „Ma is megérte eljönni, mert ma is tanultam valamit”

No items found.