Mapei Aljzatkiegyenlítés

A Mapei, és a Kemi-ker Kft által szervezett, február 14-én megrendezésre került szakmai napon vehettek részt a burkolással foglalkozó szakemberek, és a Kemi-ker üzletek dolgozói. A téma egy örök ütközőzóna, az aljzatkiegyenlítés volt. A Mapei Kft egyik legjobb szakembere, Wágner Gergő tartotta most is a bemutatót, amin láthattuk a helyes kivitelezést, de olyan rémképeket is, amik a szakembereknek legrosszabb álmaiban se kerüljenek elő.

Az aljzatkiegyenlítés, mint minden építési munkálat, megfelelő alapozással kezdődik, ezt mindenféleképpen el kell végezni ahhoz, hogy hosszú évekig gyönyörködhessünk a rá kerülő burkolatban. Többféle termék közül választhatunk, annak megfelelően, hogy milyen felületet szeretnénk burkolni, és milyen anyagot választunk járófelületnek. Ezek különbözősége miatt, egyáltalán nem mindegy, hogy mit használunk.

Nedvszívó aljzatra a Primer G, nem nedvszívó felületre pedig az Eco Prim T Plus a megfelelő.

Felvilágosítást kaptunk a megfelelően kiválasztott anyagok fontosságáról, azok kötelezően betartandó szükségességéről is.

Aljzatkiegyenlítés szempontjából többféle módon lehet a helyiségeket szétválasztani, amik lehetnek  kül-, vagy beltéri, lakó- vagy nagyobb forgalmú, mint pl. egy üzlethelyiség, vagy egy üzemcsarnok, és az sem mindegy, hogy hideg, vagy meleg burkolat kerül rá.

20-30 évet visszautazva az időben, azt vehetjük észre, hogy akkor közel sem volt ilyen választék az aljzatkiegyenlítők piacán, ami mára olyan nagy, hogy a laikus emberek nem mindig tudják a helyes anyagot kiválasztani. Annak idején nagy többségben voltak a kisebb méretű burkolólapok, ma pedig egy 60X60 cm-es sem számít nagynak. A kisebb lapokat sokkal könnyebb úgy lerakni egy nem tökéletes felületre is, hogy nem látni semmi kivetnivalót, viszont a nagyobb méretű lapok esetén a kisebb aljzati egyenetlenségek is jól láthatóak maradnának, ha a burkolás megkezdése előtt nem lennének kiküszöbölve.

Beltérre kiváló választás az Ultraplan Eco 20, ha a szintkülönbség nem nagyobb mint 10mm. Ha ennél nagyobb az eltérés, akkor az Ultraplan Renovation jöhet számításba, ami egészen 40 mm-ig használható. Padló fűtés, vagy hűtés telepítése sem gond, a Mapei erre is kifejlesztette a tökéletes terméket, Novoplan Maxi névre keresztelte, egészen 40mm vastagságig használható.

Ha kültérben van olyan aljzatunk, ami egyenetlen, akkor a Planex jöhet csak számításba, ami olyan erős, hogy még burkolni sem szükséges, sőt a személygépjárművek tömegét is elbírja, így egy fűtetlen garázsban, parkolóban is használható. Különféle betonfestékekkel a kívánt színre átfesthető.

Ha esetleg az aljzatunk megfelelően szilárd, de repedezett, az sem visszatartó erő, mert a legtöbb esetben orvosolható. Ezen probléma megoldására fejlesztette ki a Mapei az Eporip, és az Eporipturbó névre hallgató termékeit. Ezekkel, és.az Estrich kötőlemezek segítségével a repedéseket „összevarrhatjuk”, amivel elérjük az aljzatok oldalirányú mozgásának megszűnését, így nyugodt szívvel nekiállhatunk a további teendőknek.

Tehát ha burkolni szeretnének, jusson eszükbe, hogy mindig, mindenhova azt kell használni, ami odavaló, ami direkt oda lett kifejlesztve!

Mindenre van megoldás, de egy termék sem csodaszer.

A fent említett, és az összes többi termékről, azok  elérhetőségéről, alkalmazásáról, részletekbe menő felvilágosítást kap minden kedves érdeklődő a Kemi-ker Kft üzleteiben.

No items found.